Abilități Interpersonale de Comunicare

"Ne există alb și negru în comunicare, nici măcar nuanțe de gri.
Există un spectru foarte larg de culori"

Descriere

Fiecare dintre noi este unic: stilul, asteptarile si nevoile difera de la o persoana la alta. Programul pe care îl propunem este menit sa ajute la descoperirea si întelegerea acestor diferente. Pentru a fi în stare sa ne adaptam la nevoile de comunicare ale partenerilor de lucru, trebuie sa fim constienti de propriile noastre preferinte.

Trebuie sa stim ce este tipic pentru noi, ce metode de comunicare alegem, în ce domenii suntem buni, si unde putem sa ne îmbunatatim.


Scopul programului

CU AJUTORUL ACESTUI TRAINING, PARTICIPANTII VOR INTELEGE cum pot avea o comunicare eficienta si autentica, și stabili o relatie pozitiva, bazata pe avantaje reciproce (win-win).

CURSUL VA FURNIZA O SERIE DE INSTRUMENTE, tehnici si strategii privind comunicarea , bazate pe teoria preferintelor a lui C.G. Jung, pe care participantii le pot exersa prin intermediul situatiilor curente cu care se confrunta. Astfel, comunicare devine un instrument eficient care îi ajută să-și atingă obiectivele și interesele, păstrând în același timp o relație bună cu ceilalți.


Puncte cheie ale programului

  • Principiile comunicarii
  • Gestionarea prejudecatilor si a preconceptiilor
  • Modelul de baza al preferintelor C.G.Jung
  • Aplicatii ale modelullui extins al preferintelor
  • Formele adaptate ale criticii, laudei si exprimarii unei opinii
  • Recunoasterea jocurilor pe care adultii le folosesc : manipulare vs. Persuasiun
  • Exercitii situationale specifice

Format

Workshop de 2 zile, bazat pe transfer de bune practici, role-play, exerciții individuale și de grup. CU ABORDĂRI PRACTICE şi exerciţii situaţionale specifice , focalizându-se pe identificarea preferintelor în comunicare ale celorlalti, și adaptarea stilului de comunicare pentru o conectare mai bună.


Cui se adreseaza

  • Tuturor angajatilor care doresc să-și imbunătățească comunicarea și relaționarea cu ceilalți .

Cere mai multe detalii

Nume *

Email *

Telefon

Mesaj