Comunicarea Asertivă
COMUNICAREA ASERTIVA este un tip de comunicare , care ia in considerare in mare masura, obiectivele si ideile partenerului. In […]
Există situații în viața de zi cu zi în care trebuie să ne armonizăm interesele și punctele de vedere cu ceilalți. Cei care negociază doar din instinct se concentrează în mod caracteristic numai pe propriile lor interese și obiective, riscând adesea relațiile pe care le au cu partenerii de discuții.
BAZELE UNEI NEGOCIERI EFICIENTE se referă la identificarea dimensiunilor negocierii (ce anume se negociază ? ) tratarea dimensiunilor separat, cântărirea lor în raport cu fiecare parte implicată în negociere, identificarea spațiului disponibil pentru negociere și deschiderea părților implicate de a comuta între dimensiuni. Astfel, rezultatele de tip “ câștig-câștig” pot fi atinse dacă suntem capabili să definim această listă înainte de intrarea în negociere, atât pentru noi cât și pentru partenerii noștrii de discuții. În acest scop, pregătirea conștientă, împreună cu realizarea strategiei , sunt esențiale pentru a conduce o negociere de succes, și pentru a evita numeroasele capcane în care negociatorii pot intra pe parcursul procesului, cu sau fără intenție.
Cursul „Strategii de Negociere” furnizează participanților cunoștintele, abilitățile și atitudinile necesare pentru a-și negocia în mod eficient obiectivele și interesele, păstrând în același timp calitatea relației cu partenerii de discuții.
Workshop de 1-2 zile, bazat pe practicarea individuală a tacticilor de negociere . Studiile de caz și jocurile de rol sunt concepute pentru a-i ajuta pe participanți să învățe cum să-și pregătească o negociere, să conducă o discuție de negociere, citească expresiile faciale, limbajul corpului, vocea, stilul verbal și cuvintele folosite. Participanții vor exersa aceste anilități într-un mediu sigur, folosind aplicații video precum și o succesiune de jocuri de rol filmate și analizate în grup.