Servicii

All Inclusive Development

Cum funcționează ?

ANALIZA NEVOILOR


 

Înainte de toate, orice inițiativă de învățare și dezvoltare o începem cu rezultatul final în minte. De ce ne dorim să facem acest lucru ?  Stăm de vorbă pentru a înțelege contextul, și pentru a pune nevoile de învățare într-o  perspectivă de 360 grade ( manageri , sponsori, participanți, HR sau L&D)

Abordarea noastră în această etapă se bazează pe Kirkpatrick 4 Levels ™, cel mai răspândit model de evaluare a rezultatelor obținute prin training.

Începem prin a clarifica rezultatele de business  pe care trebuie să le livreze grupul țintă.  Continuăm prin a defini comportamentele critice care ar duce implicit la obținerea acelor rezultate, precum și provocările pe care le au participanții.

Mai departe, izolăm acele abilități cheie de care au nevoie, și ne asigurăm că am înțeles preferințele lor de învățare.  Nu în ultimul rând ajutăm la fixarea  abilităților, prin intervenții de coaching pentru obținerea schimbărilor sustenabile.

În felul acesta creăm un lanț de valori  între intervenția de training, și obținerea rezultatelor de business.

DESIGN ȘI DEZVOLTARE


 

Având o  înțelegere de 360 grade,  punem toate elementele împreună într-un design care să satisfacă nevoile de învățare , și să  se potrivească culturii organizaționale, și preferințelor de învățare ale participanților.

Abordarea noastră în această etapă se bazează pe metodologia LEAN ™, pentru a optimiza procesele  de învățare, pentru a simplifica învățarea, și pentru a izola doar acele abilități cheie care vor fi antrenate în timpul programului de training.

Extindem impactul  procesului de învățarea  cu ajutorul unui ansamblu de instrumente folosite înainte, în timpul și după participarea la cursuri.

În această etapă selectăm conținutul relevant și metodele adecvate pentru inițiativa de dezvoltare. Fără constrângeri impuse de licența unor cursuri standardizate, și avand propria metodologie de design și dezvoltare de conținut, avem flexibilitatea să testăm împreună cu clienții noștrii, să adaptăm în funcție de feedback , și să monitorizăm în permanență rezultatele obținute pe parcurs.

IMPLEMENTARE


 

În această etapă  asigurăm un echilibru între Training și Entertraining !

Folosim metode de învățare bazate pe experimentare, fun și acțiune, pentru a pune în valoare conceptele teoretice  și abilitățile practice.

În această etapă folosim propria metodologia REFO™, pentru a construi modulele de training mapate pe modul de învățare al adulților.

Avand la bază conceptul de “ Learning Object “ și  metodologia de livrare a învățării în piese mici ,  cu ajutorul REFO™  ne asigurăm că închidem bucla de învățare  pentru fiecare subiect al modulului de training.

Folosim:  Training, Coaching, Action Learning,  Just-In-Time Learning, Bite-size Training,  Project-based learning, Business Simulations , Gamification, Team Coaching, etc.

Astfel, indiferent de metodele alese în design-ul programului, vom fi siguri la fiecare pas ca transferăm abilitățile  din mediul de training  în mediul de business, iar cu ajutorul  intervențiillor de follow-up, coaching și shadowing , ajutăm la crearea unor schimbări sustenabile.

Cereți mai multe detalii

Contactati-ne acum pentru o oferta personalizata afacerii dvs.